Últim moment: quantes persones van morir en el desastre d'inundació a Şanlıurfa? S'ha anunciat el nombre de morts per inundacions

Darrera hora quantes persones van morir en el desastre de la inundació a Sanliurfa, s'ha anunciat el nombre de morts a la inundació
Darrera hora quantes persones van morir en el desastre d'inundació a Şanlıurfa, es va anunciar el nombre de pèrdues de vides a la inundació

Ministre d'Agricultura i Silvicultura Prof. Dr. Vahit Kirişci va fer declaracions després de la reunió celebrada al Centre de Coordinació de Situacions d'Emergència i Seguretat de Şanlıurfa (GAMER) amb el ministre de l'Interior Süleyman Soylu, el ministre d'Hisenda i Finances Nureddin Nebati.

Començant el seu discurs dient "que's millor aviat" a Şanlıurfa, Adıyaman i Malatya, Kirişci va desitjar la misericòrdia de Déu a 12 ciutadans, 2 dels quals estaven a Şanlıurfa i 14 d'ells a Adıyaman, i una ràpida recuperació als ferits.

En assenyalar que la geografia on es va produir el desastre d'inundació també conté certs riscos, Kirişci va dir que els efectes de l'escalfament global i el canvi climàtic es noten a Turquia així com a la resta del món. Recordant que el 3 de març es va iniciar un estudi sota el nom de model "National Risk Shield" per prevenir aquests efectes, Kirişci va dir: "Tant de bo, amb aquests estudis, es construiran sistemes més resilients, resilients i sostenibles davant de desastres naturals. Malauradament, vam perdre la vida després de les pluges, que van començar des d'ahir al matí, i els avisos previs de la Meteorologia es van fer a temps i amb la dosi. La precipitació mitjana de Şanlıurfa durant molts anys és de 460 quilograms, i la mitjana al març és de 63 quilograms, però exactament el doble d'aquesta quantitat de precipitació ha arribat a les terres de Şanlıurfa en 2 dies. Això vol dir que si aquesta precipitació es repeteix 4 vegades, la precipitació mitjana anual de la nostra Şanlıurfa s'aconseguirà d'aquesta manera. Ell va dir.

Subratllant que les pluges, que s'han de repartir durant un any, es troben amb el sòl a intervals curts, dificulten les coses, Kirişci va dir que es tracta d'una situació extraordinària.

“EYYUBİYE, HALİLİYE I KARAKÖPRÜ SÓN ELS DISTRITS MÉS AFECTATS”

En assenyalar que la geografia on es troba Şanlıurfa també té una importància estratègica pel que fa a la producció agrícola, Kirişci va dir: "El que es cultiva en aquesta geografia també és de gran importància per a la nostra seguretat en el subministrament d'aliments. Per tant, és el desig de tots nosaltres que les obres d'aquí s'acabin ràpidament i que causin el menor dany a la nostra producció agrícola. No seria correcte parlar dels resultats finals del treball dels nostres amics al camp, ja que l'esdeveniment d'inundació continua, però espero que en els propers dies compartirem amb el públic les seves versions finalitzades". va utilitzar les seves declaracions.

Destacant que Eyyübiye, Haliliye i Karaköprü són els districtes més afectats, Kirişci va dir que alguns hivernacles dels barris de Konuklu, Boydere i Kısas d'Haliliye van quedar danyats. A més, Kirişci va afirmar que hi ha una determinació preliminar que hi ha danys a les zones cultivades a Harran als barris de Durable, Doruç, Köprüce, Aşağıyarımca i Yenidogan, i va fer les valoracions següents:

“300 ruscos d'abelles van ser danyats al districte de Karaköprü. La informació que van morir 8 bovins i 8 ovins es troba entre les troballes dels nostres amics. Els nostres equips, a causa de la continuïtat de les pluges i de les condicions inadequades del terreny, esperem que quan acabin les obres que encara no s'han acabat, ajudem ràpidament en les gestions a fer pel que fa a les pèrdues i danys dels nostres ciutadans. A causa de la riuada, tots els nostres canals d'evacuació sota la responsabilitat de DSI estan actualment oberts. Als costats de Harran i Akçakale, on els canals d'evacuació aigües avall, hi ha inundacions ocasionals i interrupcions en el transport, ja que el canal d'evacuació supera la seva capacitat. Carretera Şanlıurfa Akçakale, l'evacuació s'ha desbordat a causa d'algunes intervencions fetes en el passat sobre l'evacuació i el transport està tancat a la carretera principal".

“LES CONDUCCIONS A LA CIUTAT ESTAN OBERTES”

En assenyalar que els rierols de la ciutat estan oberts i no hi ha cap congestió davant d'ells, Kirişci va dir: "No obstant això, a causa del desbordament d'aigua al rierol de Karakoyun, els pisos del soterrani dels barris de Karakoyun i Akabe a prop del rierol eren inundat. Amb les intervencions que hi hem fet, les obres d'abocament de l'aigua acumulada a banda i banda de la riera a la riera, esperem que donin resultats positius”. Ell va dir.

En assenyalar que els túnels de reg es van tancar per precaució després de la pluja, Kirişci va dir: "Abans se'ns ha informat que s'espera que la pluja continuï fins al vespre, però tenim informació que s'espera que s'alenteixi i acabi a la nit. És de gran benefici per als nostres ciutadans escoltar les advertències de les autoritats". avisat.

"ESTUDIS D'AVALUACIÓ DE DANYS A ADIYAMAN I MALATYA"

Recordant que com a DSI, han fet inversions per protegir 20 assentaments i terres agrícoles, especialment al centre de la ciutat de Şanlıurfa, amb 21 projectes de millora de rierols en els últims 40 anys, Kirişci va dir que si no s'haguessin fet aquestes inversions, un desastre més gran seria s'han enfrontat avui.

Kirişci va declarar que hi va haver inundacions en algunes regions com a conseqüència de les fortes pluges a Adıyaman, i va afirmar que els horts de festucs, figues, moreres, zones de plantació de blat i hivernacles van quedar danyats als districtes de Tut Sincik, Samsat i Kahta.

En assenyalar que no hi ha pèrdua de producció vegetal i animal a causa del desastre de les inundacions a Malatya, Kirişci va assenyalar que els estudis d'avaluació de danys continuen a 3 províncies.

Günceleme: 16/03/2023 14:10

Anuncis similars