Türkiye va rebre la quota olímpica a la marató de relleus mixtes

Després de la seva actuació al Campionat Mundial d'Atletisme per equips de marxa d'Antalya 21 el diumenge (24 d'abril), es van classificar automàticament per a la cursa de relleus mixtes de marató (2024 equips) als Jocs Olímpics de París 22.

El relleu mixt de marató a peu farà el seu debut olímpic a París a l'agost juntament amb el WRW Antalya 24, la prova principal de classificació de la nova disciplina.

El relleu està format per equips d'un home i una dona que completen la distància de la marató (42.195 km) en quatre trams d'aproximadament la mateixa distància. Cada atleta, masculí, femella, masculí, femella competeix alternativament en dues cames.

Un total de 22 equips van trobar places a Antalya per a París. Fins a cinc dels 22 millors equips poden presentar un segon equip del mateix país, i Japó, Espanya, Austràlia, Xina i Colòmbia s'han classificat amb dos equips cadascun.

Els equips que no van poder participar en el Campionat del Món de marxa per equips celebrat a Antalya continuen tenint l'oportunitat de participar a París entrant a la llista de millor rendiment a la cursa de marató de relleus mixtes a peu. Durant el període de classificació (del 31 de desembre de 2022 al 30 de juny de 2024), tres equips més poden classificar-se d'esdeveniments que es troben a la llista de millor rendiment i compleixen els requisits de la marxa de la cursa. Aquests tres equips addicionals no poden ser d'un país que hagi participat al Campionat del món d'atletisme a peu per equips Antalya 24.

El Campionat del Món de marxa va acabar amb la Marató de Relleus Mixtes.

El nostre equip nacional, format per Salih Korkmaz i Meryem Bekmez, va rebre la quota de París 2024 a la cursa de marató de relleus mixtes celebrada per primera vegada en el Campionat del món per equips a peu.

A la cursa de marató de relleus mixtes, l'equip d'Itàlia 2 format per Francesco Fortunato i Valentina Trapletti va guanyar l'or amb un temps de 2.56.45, l'equip japonès format per Koki Ikeda i Kumiko Okada va guanyar la plata amb un temps de 2.57.04, Alvaro Martín i Laura Garcia-Caro La selecció espanyola va aconseguir la medalla de bronze amb un temps de 2.57.47.

Amb aquests resultats; Itàlia 2, Japó, Espanya, Mèxic, Brasil, Austràlia, Espanya 2, Ucraïna 3, França, Espanya 3, Xina 2, Xina, Colòmbia 2, Alemanya, Colòmbia, Austràlia 2, Japó 3, Índia, Mèxic 2, Turquia, Eslovàquia Els equips d'Ucraïna 2 buscaran medalles a la cursa de relleus mixtes que se celebrarà per primera vegada a París 2024.

FATİH ÇİNTİMAR: "AVUI HEM FET HISTÒRIA A ANTALYA"

En una declaració després de l'organització, el president de la Federació Turca d'Atletisme, Fatih Çintimar, va dir: "Avui hem escrit història a Antalya. Hem completat la cursa de marató de relleus mixtes, que es va celebrar per primera vegada al món. A partir d'aquí, 22 equips van rebre les seves quotes per a París 2024. Així que el vam comprar. Vam veure una cursa molt difícil junts. Felicitam a tots els atletes que han participat a la competició. Hagués estat fantàstic aconseguir una medalla aquí, però com a conseqüència dels punts de penalització, l'equip va caure enrere. Però va ser molt important per a nosaltres aconseguir les nostres quotes aquí i per al nostre atleta Mazlum Demir aconseguir el seu millor resultat, sobretot en la cursa masculina de 20 km. Tant de bo, també aconseguirà la quota olímpica a través del sistema de classificació. El nostre equip de bandera va rebre una quota olímpica directa. "Això va ser extremadament important i agradable per a nosaltres", va dir.