La flota de transport públic de Konya s'ha reforçat

S'ha reforçat la flota de transport massiu de Konya
La flota de transport públic de Konya s'ha reforçat

El municipi metropolità de Konya Uğur İbrahim Altay, el primer lot de 73 autobusos que reforçarà la flota de transport públic del municipi metropolità; Es van promocionar 11 autobusos en solitari, 7 articulats i 1 de dos pisos. El president Altay va dir: "La producció nacional, la primera etapa de la qual compartim actualment, porta els autobusos més bonics de Turquia a la nostra ciutat. kazanvam renyar. Vam pagar 73 milions de TL amb els nostres propis recursos per a un total de 281 autobusos. Avui posem en servei 19 dels nostres autobusos, però fins a finals d'any, els nostres 73 autobusos estaran al servei de la gent de Konya. Amb l'enteniment de 'Konya Model Municipality', continuarem oferint als nostres ciutadans el millor servei, el servei de màxima qualitat al preu més assequible". dit.

En declaracions al programa celebrat a l'aparcament de l'estadi metropolità de Konya, l'alcalde Altay va afirmar que, tot i exemplificar el seu treball recent, van emfatitzar la frase "Municipi model de Konya".

“CORREM 91 QUILOMETRES EN UN DIA”

L'alcalde Altay va dir: "Konya és una ciutat antiga. És una ciutat on els serveis municipals han estat bons i ho continuaran sent a partir d'ara. Hem estat treballant dur per crear una nova història d'èxit des del dia que vam prendre possessió. Konya és geogràficament la ciutat més gran de Turquia. Estem situats a la sisena ciutat més gran de Turquia en termes de població. Una de les feines importants que afectarà la vida de les persones, especialment a la ciutat, són les activitats de transport públic. Aproximadament 6 milió 1 mil persones viuen al centre de Konya. I transportem aproximadament 400 mil persones d'un lloc a un altre amb transport públic en un dia. Aproximadament 400 mil d'aquest nombre són transportats pel sistema ferroviari i 135 mil pels nostres autobusos. Quan ho mireu, la mida de la geografia de Konya és en realitat un indicador de com de difícil és la nostra feina. Perquè tenim línies d'autobús de 265 mil quilòmetres i recorrem aproximadament 72 mil quilòmetres en un dia”. Ell va dir.

KONYA ÉS LA MÉS BARATA ENTRE LES CIUTATS METROPOLITANES EN TRANSPORT PÚBLIC

Explicant que també estan fent un esforç per fer el transport públic al preu més barat, el president Altay va declarar que no han augmentat els preus dels estudiants durant 4 anys i els dels civils durant 2 anys, i va continuar així: També es beneficia del transport públic a la mateix preu. Quan dic el més barat, potser no s'entén del tot, així que m'agradaria compartir amb vosaltres els preus del transport públic a les 4 ciutats més grans de Turquia. De fet, he d'afegir-hi geografia, però comparteixo la part de la població: transport públic 10 lires 7 kurus a Istanbul, 67 lires 6 kurus a Ankara, 50 lires 7 kurus a Esmirna, 64 lires 5 kurus a Bursa, Antalya 50 lires, 8 lires 2 kurus a Konya, 50 lires 5 kurus a Adana, 75 lires 4 kurus a Şanlıurfa, 50 lires 5 kurus a Gaziantep, 20 lires 5 kurus a Kocaeli. En altres paraules, quan ho mireu, la majoria de les províncies de les 50 ciutats principals de Turquia per població transporten passatgers a dues o tres vegades el preu de Konya. Esperem que continuem transportant passatgers a aquests preus fins a finals d'aquest any".

COST DE PRODUCCIÓ INTERNA DE 73 AUTOBÚS 281 MILIONS DE TL

D'una banda, explicant que han recollit els fruits dels seus esforços a llarg termini per augmentar la comoditat dels autobusos, l'alcalde Altay va dir: "Estem portant els autobusos més bonics de Turquia, de producció nacional, a la nostra ciutat, la primera fase. que estàs veient ara mateix. kazanvam renyar. Avui compartim amb vosaltres 11 autobusos individuals, 7 articulats i 1 de dos pisos. Amb sort, començaran a atendre els nostres passatgers a les carreteres a partir d'aquesta setmana, un cop s'hagin completat els tràmits de matrícula i la formació de conductors. Vam pagar 73 milions de lires per 281 autobusos en total. I tots aquests 281 milions de lires es van realitzar amb capital. No es va utilitzar cap finançament. Avui posem en servei els nostres 19 autobusos, la producció dels quals s'ha acabat en la primera etapa, però fins a finals d'any, aquests 73 autobusos estaran al servei de la gent de Konya. És suficient? No. Tant de bo, continuem amb les nostres negociacions per augmentar el nombre dels nostres nous autobusos a 100 i després a més el més aviat possible". feia servir les frases.

SEGUIREM OPORTANT EL MILLOR SERVEI DE QUALITAT AL MILLOR PREU

El president Altay, que també va agrair als responsables de la fàbrica, va concloure el seu discurs amb les següents paraules: “Des del principi, van treballar molt bé amb nosaltres pel que fa a la coordinació i van portar tots junts aquests autobusos nacionals produïts a Turquia a Konya. kazanvam renyar. M'agradaria donar les gràcies a tots els que han contribuït. Continuarem oferint el millor servei, el servei de la més alta qualitat al preu més assequible, als nostres ciutadans amb l'enteniment de 'Konya Model Municipality'. Molta sort a la nostra ciutat".

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar