Una alternativa forta en termes de carril mitjà, distància i durada

Corredor mitjà Una alternativa potent en distància i durada
Corredor mitjà Una alternativa forta en distància i temps

El ministre de Transports i Infraestructures, Adil Karaismailoğlu, va destacar que el corredor mitjà és una alternativa sòlida per a altres corredors de transport en termes de distància i temps, i va dir: "L'operabilitat efectiva del corredor mitjà és molt important per a la integració tant d'Azerbaidjan com de Kazakhstan i la regió del Caspi al comerç mundial. Tenint en compte el fet que estem al centre de les xarxes de comerç exterior asiàticoeuropeo de la nostra regió, pretenem ser una base regional en logística".

El ministre de Transports i Infraestructures, Adil Karaismailoğlu, va assistir a la reunió dels ministres d'Afers Exteriors i Transports Turquia-Azerbaidjan-Kazakhstan celebrada a Bakú. A la cimera trilateral es va establir el grup de treball que augmentarà la capacitat i l'eficiència al Corredor Mitjà amb el protocol signat a proposta de Turquia. En declaracions a la reunió, Karaismailoğlu va dir: "Tindrem l'oportunitat de parlar del transport de mercaderies al Corredor Mitjà. Com sabeu, quan es consideren els corredors de transport internacionals, el corredor mitjà és una alternativa forta a altres corredors de transport en termes de distància i temps. Un tren de mercaderies de la Xina a Europa cobreix 7 quilòmetres en 12 dies si tria el Corredor Mitjà i Turquia. Si el mateix tren prefereix la ruta comercial del nord de Rússia, hi ha una distància de 10 mil quilòmetres i un temps de creuer d'almenys 15 dies. Si tria el Corredor Sud, pot recórrer 20 quilòmetres pel Canal de Suez en vaixell i arribar a Europa en només 45 a 60 dies. Fins i tot aquestes xifres revelen com d'avantatge i segur és el Corredor Mitjà en el comerç mundial, entre Àsia i Europa".

PRETENIM SER UNA BASE REGIONAL EN LOGÍSTICA

En assenyalar que la guerra entre Rússia i Ucraïna, que s'està produint des del febrer, ha posat en problemes el corredor nord, que és un important corredor de transport, Karaismailoğlu va dir que l'altra ruta destacada del corredor sud pot ser desavantatge tant pel que fa al cost com a la temps comparat amb el seu recorregut. "A més, no s'ha d'oblidar que el vaixell anomenat Ever Given, que va bloquejar el canal de Suez pel qual va passar durant el seu viatge de Malàisia a Rotterdam, als Països Baixos, el 23 de març de 2021, va encallar", va dir Karaismailoğlu, ministre de Transport, i va continuar el seu discurs de la següent manera;

“Com a conseqüència d'aquest accident, el canal va estar tancat durant 6 dies i l'espera de centenars de vaixells d'aliments, petroli i GNL ha posat en problemes la cadena de subministrament mundial. Tenint en compte totes aquestes qüestions, el funcionament efectiu del Corredor Mitjà és molt important per a la integració tant de l'Azerbaidjan com del Kazakhstan i la regió del Caspi en el comerç mundial. Tenint en compte el fet que estem al centre de les xarxes de comerç exterior asiàticoeuropeo de la nostra regió, pretenem ser una base regional en logística".

ES PLANIFICAN INVERSIONS DE 2053 MILIONS DE DÒLARS FINS AL 198

En assenyalar que el govern del partit AK atorga una importància especial al desenvolupament de les infraestructures de transport i comunicacions, que són l'ànima de les grans economies, Karaismailoğlu va dir: "Dins a l'àmbit del nostre Pla director de transport i logística, tenim projectes d'infraestructures per donar suport a la regió. , 2029, 2035 i 2053 anys objectiu. D'acord amb la nostra visió per al 2053, pretenem augmentar la quota del nostre país en el comerç entre Àsia i Europa superant els 700 milions de dòlars. Amb una distància de vol de 4 hores, estem al centre de 67 països i un volum de comerç global de 30 bilions de dòlars. En totes les nostres inversions, pretenem beneficiar-nos més d'aquest potencial. Per assolir tots aquests objectius, ens esforcem sempre per mantenir actualitzades les nostres estratègies de transport i comunicació a la llum de les condicions globals i regionals. Amb el moviment de reforma que vam iniciar al ferrocarril, preveiem que la ràtio de ferrocarrils en el transport, que avui és del 4%, augmentarà per sobre de l'2029% el 11 i serà aproximadament el 2053% el 22. Així, la participació del ferrocarril al nostre país en el transport de mercaderies augmentarà 2053 vegades fins al 7. De nou, pretenem augmentar deu vegades la proporció dels ferrocarrils en el transport de mercaderies a l'estranger.

En assenyalar que s'han invertit 2002 milions de dòlars en infraestructures de transport des del 172, Karaismailoğlu va declarar que tenen previst invertir aproximadament 2053 milions de dòlars fins al 198. Karaismailoğlu va afirmar que la part més gran d'aquesta xifra es va destinar al desenvolupament de la infraestructura ferroviària i va assenyalar que Turquia va intentar fer tot el possible per treure el màxim profit del comerç Àsia-Europa.

NECESSITEM ACTUAR JUNTS PER AL FUNCIONAMENT EFICAZ DE LA LÍNIA FERROVIARIA BTK

El ministre de Transports i Infraestructures Karaismailoğlu va dir: "Nosaltres, com a països de ruta, tenim serioses responsabilitats per desenvolupar el comerç al Corredor Mitjà i augmentar l'eficiència de la línia. En primer lloc, per augmentar el volum de mercaderies transportades per ferrocarril, un dels nostres objectius hauria de ser reduir costos i reforçar la competitivitat. El funcionament efectiu de la línia ferroviària Bakú-Tbilisi-Kars que ens connecta serà possible amb la combinació de molts components. El més important d'aquests components és, sens dubte, la infraestructura. A més, els països de la regió han d'harmonitzar les seves normatives legals entre si tant pel que fa al transport com al comerç internacional. En aquest context, hem d'actuar conjuntament per al bon funcionament de la línia ferroviària BTK. La distància entre Kars i Ahılkelek funciona actualment com una línia única de 1435 mm. Tanmateix, fent una línia de 1520 mm com a segona línia, volem evitar pèrdues de temps i accelerar els processos. Creiem que aquesta planificació contribuirà a la resposta de la línia al moviment global de mercaderies cap al Corredor Mitjà tan aviat com sigui possible”.

HEM DE RESOLVER LES TAXES DE TRANSICIÓ I EL DOCUMENT DE TRANSICIÓ DE TRANSIT

Karaismailoğlu també va esmentar el transport per carretera en el seu discurs i va dir: "També hem de fer una sèrie de passos en el transport per carretera. Per assolir els objectius del nostre país, cal eliminar els peatges en el transport per carretera, liberalitzar el trànsit, reduir els costos del transport Ro-Ro i augmentar l'eficiència del transport del mar Caspi. Algunes pràctiques que interrompen el transport per carretera pel que fa als peatges i al subministrament de documents de trànsit es troben als països de ruta. Per tal d'augmentar el comerç entre els nostres països, primer hem de resoldre el problema dels peatges i el document de trànsit en el transport. Crec que tots hauríem de fer el treball necessari en aquests temes preparant el terreny legal d'una manera adequada a la nostra confraria. L'eliminació d'aquests problemes a curt termini ens agradarà a tots i contribuirà positivament al nostre comerç.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar