Un divertit viatge a la història de la humanitat amb Arkeofest

Un divertit viatge a la història de la humanitat amb Arkeofest
Un divertit viatge a la història de la humanitat amb Arkeofest

El Festival d'Arqueologia (Arkeofest), organitzat per segona vegada aquest any pel municipi metropolità de Bursa, va reunir els entusiastes de la història de totes les edats al Museu a l'Aire Libre Arkeopark, de 8500 anys d'antiguitat, durant dos dies. Els participants, que van viatjar a la història en molts tallers des de l'encunyació de monedes fins a la confecció de mosaics, també van passar una jornada agradable amb l'espectacle de l'equip de Rafadan Crew.

El municipi metropolità de Bursa, que ha posat la seva signatura sota obres exemplars a Turquia en l'àmbit de les obres de patrimoni històric i cultural, ha dut a terme un altre esdeveniment que portarà el valor històric de la ciutat a l'aparador del país a l'Arkeopark, de 8500 anys d'antiguitat. . Amb l'objectiu de donar a conèixer la història de la ciutat i visitar segments més amplis, el Municipi Metropolità va organitzar el segon Festival d'Arqueologia, el primer dels quals es va celebrar l'any 2020, al Museu a l'Aire Libre de l'Arqueopark. El festival, que va despertar un gran interès per part de molts ciutadans de dins i de fora de la ciutat, va crear activitats lúdiques que atreuen a tots els segments, des dels nens fins a la gent gran. Visitant els estands preparats a la regió històrica, els participants van gaudir de moltes experiències com ara mosaic, encunyació de monedes, restauració, taller cuneïforme hitita, ceràmica d'argila, fabricació de collarets fòssils, fabricació d'eines de pedra estellada, cistelles, forja de ferro, tir de fletxes, tova en miniatura. aplicació de la casa.. Els infants assistents a la festa amb les seves famílies van passar una jornada inoblidable amb activitats com l'estampació tèxtil, la roda de ceràmica, el taller d'ou trencat i paper, pintura, recerca del tresor i fabricació d'instruments musicals primitius. Els nens, que estaven fent excavacions arqueològiques en companyia de personal expert, van desenterrar feliços els testos que van trobar sota terra. Els aficionats a l'arqueologia van viatjar en el temps amb tallers de teatre preparats a la zona.

En el festival, que es va organitzar amb programes complets durant dos dies, el director d'excavació d'Anandros, el Prof. Dr. Gürcan Polat i Assoc. Dr. Yasemin Polat, el director del Museu de Troia Rıdvan Gölcük i el professor de la Universitat Uludağ Serap Ala Çelik també van respondre preguntes sobre arqueologia, museologia i ciència. Passant-ho tot el dia amb les activitats que van fer, els nens van ballar i cantar al màxim amb l'equip Rafadan Tayfa que va participar a l'Arkeofest. Els més menuts, que durant dos dies van veure l'espectacle Göbeklitepe de Rafadan Tayfa, van pujar a l'escenari, van cantar cançons i van fer diversos jocs.

Organitzat pel municipi metropolità de Bursa, Arkeofest va acollir els convidats instal·lant estands aquest any, així com la Direcció de la Filial de Museus, el municipi d'Osmangazi, l'Associació Anandros, el municipi de Yalova, Besaş, l'Associació de Tir amb Arc Tradicional Akıncılar i el Centre de Ciència i Tecnologia.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar