Reglament de l'edat de jubilació (EYT) presentat a la Gran Assemblea Nacional de Turquia

Reglament de l'EYT presentat a la Gran Assemblea Nacional de Turquia
Reglament de l'edat de jubilació (EYT) presentat a la Gran Assemblea Nacional de Turquia

El projecte de llei sobre el reglament de l'EYT es presenta avui al Parlament. En assenyalar que van presentar el treball al Parlament com l'AKP i l'Aliança Popular, el vicepresident del grup AKP, Muhammet Emin Akbaşoğlu, va declarar que la seva proposta constava de 4 articles. Akbaşoğlu va assenyalar que qualsevol persona que completi l'any laboral i el dia de la prima es pot jubilar independentment de l'edat. Es preveu que la proposta esdevingui llei al febrer. S'espera que els sol·licitants al febrer rebin els seus sous al març.

El reglament sobre la jubilació per edats (EYT), que afecta milions d'empleats, s'ha presentat avui a la Gran Assemblea Nacional de Turquia (TBMM).

En declaracions sobre els detalls del reglament, el vicepresident del grup AKP, Muhammet Emin Akbaşoğlu, va declarar que el reglament constava de 4 articles en total. Akbaşoğlu va assenyalar que el treball, que afecta directament a 2 milions 250 mil empleats en primer lloc, afectarà a 5 milions de persones en total.

En conseqüència, amb el reglament, s'eliminarà la restricció d'edat. Totes les persones que hagin complert el nombre de dies de prima, el temps de treball i el període d'assegurança es jubilaran sense edat, en el marc de la legislació. Tots els empleats que puguin acollir-se al període d'assegurança, inclòs el 8 de setembre de 1999, es jubilaran independentment de l'edat.

Els empresaris que treballin al mateix lloc de treball dins dels 10 dies següents a la jubilació rebran una reducció de la prima de 5 punts. Així mateix, quedarà derogada la normativa sobre els treballadors que treballin com a subcontractistes, que rescindeix el contracte de treball quan es jubilitzen. Els que passen de subcontractistes a treballadors fixos poden jubilar-se o continuar treballant.

Akbaşoğlu va dir que esperen que el projecte de llei de l'EYT que van presentar al president de l'Assemblea entri en vigor al febrer.

Els aspectes més destacats de les declaracions d'Akbaşoğlu són els següents:

“Vam dir que farem la regulació legal pel que fa als que tinguin edat per jubilar-se. Ho vam expressar el 2021 quan es discutia el pressupost del 2022. Avui, els nostres amics, com el Partit AK i l'Aliança Popular, presenten la nostra proposta de llei sobre EYT a la Presidència de la Gran Assemblea Nacional de Turquia.

Donaré explicacions detallades sobre aquesta llei. Vull expressar que es busquen tres condicions en tots els sistemes de seguretat social. Un és la durada de l'assegurança, el segon és el nombre de dies de pagament de la prima i el tercer és el requisit d'edat. En aquest marc, es van posar en dubte les demandes de plataformes, associacions i estructures diverses constituïdes sota el nom d'EYT, pensionistes de edat avançada i EYT de domini públic. En concret, les plataformes d'EYT i diverses associacions han visitat en diferents moments de l'any 2022 tant el Partit AK com el Partit del Moviment Nacionalista, expressant les seves reivindicacions en aquest sentit, i complint les demandes de moltes persones grans, tot i omplir el període de prima i omplir el període d'assegurança, ens l'han fet arribar. En aquest sentit, es va reclamar l'abolició del requisit d'edat.

Es va crear una proposta senzilla pròpia de l'EYT, que consta de 4 articles, dos dels quals són fonamentals. La proposta conté un acord que és senzill, senzill, senzill d'implementar i ampliant els drets de la manera més general. Els que completin la jornada i el temps de treball premium es jubilaran.

L'última forma de proposició de llei s'ha transformat en una proposta dels nostres diputats. Vam presentar aquesta proposta a la Presidència de la Gran Assemblea Nacional de Turquia, signada pels diputats del Partit AK i de l'Aliança Popular. M'agradaria expressar que es tracta d'una regulació que afecta directament a 2 milions 250 mil dels nostres empleats l'any 2023 i afecta als nostres aproximadament 5 milions d'empleats en total en aquest sentit. Vivim un dia històric. Estem complint un somni. Estem fent les coses que es diuen impossibles, una per una.

Es va donar un toc als centenars de milers d'empleats coneguts com a subcontractistes que es van convertir en treballadors fixos. Els articles temporals 375 i 23 del Decret-llei núm. 24 preveuen el dret a jubilar-se o treballar en el seu propi lloc als nostres amics que mereixen ser jubilats i traslladats de subcontractistes a treballadors d'acord amb el decret. La seva jubilació forçosa queda abolida d'acord amb aquesta llei”.

COM ANARÀ EL PROCÉS?

La proposta es discutirà primer a la Comissió de Pla i Pressupostos del Parlament. Es tractarà més endavant en l'Assemblea General. Es preveu que la proposta esdevingui llei al febrer.

Günceleme: 30/01/2023 12:36

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.


*