El BERD llança la segona fase per digitalitzar la zona econòmica del canal de Suez

El BERD inicia la segona fase per digitalitzar la zona econòmica del canal de Suez
El BERD llança la segona fase per digitalitzar la zona econòmica del canal de Suez

El Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD) posa en marxa la segona fase del seu programa d'assistència tècnica per digitalitzar la Zona Econòmica del Canal de Suez (SCZone).

Amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits administratius i agilitzar la gestió dels serveis als inversors, el responsable de SCZone ha establert una finestreta única per als inversors, gestionada pel Departament de Serveis per a Inversors.

El banc està ajudant a SCZone a desenvolupar un entorn empresarial eficient, competitiu i respectuós amb el medi ambient que sigui atractiu per als inversors internacionals i que posicionarà SCZone com un espai líder per al comerç, les indústries i els serveis globals i crearà llocs de treball per als egipcis.

La segona fase implicarà el redisseny de més de 60 serveis, incloent gestió del sòl, aprovacions de projectes, aprovacions ambientals, registre d'empreses i permisos de treballadors estrangers.

El suport tècnic també cobrirà l'automatització i la digitalització totals d'una finestreta única mitjançant la creació de solucions de programari i maquinari àgils. Això crearà un Departament de Serveis per a Inversors (ISD) totalment automatitzat i en funcionament a la SCZone per servir i donar suport millor als inversors. El personal de l'ISD també rebrà una àmplia formació per augmentar les seves habilitats tècniques.

"Estem encantats d'ampliar la nostra fructífera associació amb SCZone i de contribuir encara més al lliurament exitós d'una finestreta única autònoma, digital i interactiva. El vicepresident de Banca del BERD, Alain Pilloux, va dir que el projecte de SCZone és un bon exemple de com podem accelerar la prestació de serveis digitals i ajudar a l'objectiu de SCZone d'esdevenir un centre d'inversió de classe mundial.

Rania A. Al-Mashat, ministra de Cooperació Internacional i governadora d'Egipte al BERD, va dir: “La col·laboració de SCZone amb el Banc per accelerar el procés de transformació digital reflecteix la diversitat d'associacions de desenvolupament entre la República Àrab d'Egipte. i el BERD a nivell de finançament flexible per al desenvolupament i assistència tècnica".

"El projecte de transformació digital de SCZone és de particular importància a la llum del compromís del govern egipci d'atreure i fomentar la inversió en aquesta regió vital i d'estimular el clima d'inversió, racionalitzar i simplificar els procediments, així com millorar l'organització". estudi i desenvolupament d'habilitats".

Waleid Gamal El-Dien, president de SCZone, va dir: "El servei de finestreta única que ofereix SCZone als seus inversors forma part de la seva estratègia d'habilitació basada en la transformació digital com un dels principals pilars de 2020. -25 pla. SCZone té com a objectiu proporcionar procediments comercials competitius i simplificats que atraguin inversió estrangera. Agraïm la nostra col·laboració amb el BERD mentre treballem en la digitalització i la reestructuració dels nostres serveis als inversors. La cooperació també pretén augmentar l'eficiència i la competitivitat dels ports connectats".

La primera fase del projecte es va iniciar l'agost de 2020 i es va completar amb èxit el 2022, reduint significativament la burocràcia per als inversors. Per exemple, el nombre de tràmits per a serveis prioritaris reestructurats (llicències d'obres, llicències d'explotació, registres industrials, permisos d'execució, inspecció i control) es va reduir en un 35 per cent, el temps de lliurament de serveis es va reduir per als serveis reestructurats. Els salaris i les despeses de servei van augmentar un 52%, mentre que van disminuir un 110%.

A finals de 2021, el BERD ha adoptat el seu enfocament digital per avançar en la transició, establint un marc global sobre com utilitzarà el Banc les seves tres eines (inversió, compromís polític i serveis d'assessorament) per donar suport a la transició digital a les economies de que opera.

Egipte és un membre fundador del BERD. El banc ha invertit més de 2012 milions d'euros en 163 projectes al país des que hi va començar a operar el 10.

Günceleme: 24/02/2023 15:40

Anuncis similars