La subhasta d'oli d'oliva se celebrarà a la Fira d'Izmir

La subhasta d'oli d'oliva se celebrarà a la Fira d'Esmirna
La subhasta d'oli d'oliva se celebrarà a la Fira d'Izmir

D'acord amb la visió de "Una altra agricultura és possible" de Tunç Soyer, alcalde del municipi metropolità d'Esmirna, s'organitza la subhasta d'oli d'oliva en el marc de la "Fira d'oliva, oli d'oliva, productes lactis, vi i tecnologies Olivtech" que se celebrarà. a la Fira d'Esmirna. Amb la subhasta que se celebrarà demà (26 de maig), es posaran a la venda "olis d'oliva especials" de 25 productors i cooperatives locals, premsats i embotellats amb mètodes tradicionals.

La subhasta d'oli d'oliva, que es va celebrar per primera vegada el 2016, quan l'alcalde metropolità d'Esmirna Tunç Soyer era alcalde de Seferihisar, es trasllada a la Fira d'Esmirna. “26è aniversari” del 29 al 10 de maig. Amb la subhasta que se celebrarà en el marc de la "Fira Oliva, Oli d'Oliva, Lactis, Vi i Tecnologies", es posaran a la venda "olis d'oliva especials" de 25 productors i cooperatives locals, premsats i embotellats amb mètodes tradicionals. . Demà (26 de maig) a les 17.00, se celebrarà la subhasta amb la recitació de Nedim Atilla i les narracions de Bilge Keykubat.

"Els arbres savis eren generosos"

L'alcalde del municipi metropolità d'Esmirna, Tunç Soyer, va dir: "Els arbres savis d'Esmirna van tornar a ser generosos aquest any. Trobem-nos a l'ombra d'aquests arbres, que fa segles que no ens han estalviat les seves olives”. Afirmant que l'olivera, coneguda com a immortelle, ocupa un lloc molt important en la història de la humanitat, el president Soyer va dir: “L'olivera continua donant fruits durant milers d'anys, independentment de la tempesta o el terratrèmol. És un símbol d'esperança per a nosaltres. Sigui quin sigui el nombre de la subhasta, no hi haurà res que iguali el valor de l'olivera. El que estem intentant és conscienciar sobre l'olivera. Ens esforcem per donar suport als nostres productors en una agricultura en harmonia amb la natura. Aquesta subhasta mostrarà un exemple d'aquesta entesa".

Olivtech i Ecologia Esmirna

La 10a Fira Olivtech d'Oliva, Oli d'Oliva, Productes Lactis, Vi i Tecnologies, que organitzarà İZFAŞ a la Fira İzmir, i Ecology İzmir, l'única fira especialitzada del sector ecològic a Turquia, comptarà amb la presència de nombrosos noms famosos durant quatre anys. jornades amb entrevistes i panells, mostres de cuina i concursos.També hi haurà estands de tast.

Olivtech, que va ser construïda per mostrar la diversitat de productes d'Anatòlia, la pàtria de les olives, i per augmentar la competitivitat de les empreses turques al mercat internacional, reunirà els principals participants de la indústria amb compradors professionals d'arreu del món.
La Fira d'Ecologia d'Esmirna, per la seva banda, presentarà una àmplia gamma de productes innovadors, des d'orgànics fins a cosmètics, des d'alimentació fins a organismes de certificació. La zona “Ecology Forest” i “Organic Market” també tindran lloc a Ecology İzmir, que és l'única fira on hi participen productes certificats ecològics que representen Turquia a nivell internacional i tots els actors del sector.

Es va vendre mig litre per 30 mil lires.

La subhasta d'oli d'oliva, organitzada per primera vegada pel municipi de Seferihisar l'any 2016, va tenir el seu major èxit amb l'esdeveniment el 2018. Les olives recollides de 500 arbres de 200 anys o més identificats pel municipi de Seferihisar es van premsar amb mètodes tradicionals a la fàbrica d'oli d'oliva del municipi i es van vendre per subhasta en 21 categories. L'oli d'oliva, que es va obtenir de l'olivera de 800 anys anomenada Umay Nine i que costava 30 lires per mig litre, va ser pres de mans del seu nét Sami Değer i Tunç Soyer. Els beneficis de la venda es van lliurar als estudiants com a beques.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar